INSTALATII TERMICE

INSTALATII TERMICE

Instalatiile termice sunt acele instalatii de incalzire de care are nevoie o cladire pentru a putea fi locuita pe toata perioada anului. Ele trebuie sa asigure incalzirea spatiului folosind o cantitate cat mai mica de combustibil, indiferent de tipul acestuia: gaz, energie electrica, material lemnos etc.

Tipuri de instalatii termice:

  • Incalzire cu corpuri statice
  • Incalzire cu convectoare
  • Incalzire cu ventiloconvectoare
  • Incalzire cu plafoane radiante
  • Incalzire cu pereti radianti
  • Incalzire cu panouri infrarosu
  • Incalzire in pardoseala
  • Panouri solare cu aport la incalzire si preparare apa calda menajera

Materialele folosite pentru instalatiile descrise sunt de foarte multe tipuri, acestea variind de la otel negru/zincat, cupru, la tevi din polietilena si polipropilena reticulata sau de inalta densitate, fiecare sistem avand particularitatile lui. In functie de fiecare sistem, acestea pot fi ingropate, aparente sau suspendate, fiecare material fiind ales pentru mediul in care va trebui montat si dupa solicitarile beneficiarului.

Echipamentele de preparare a agentului termic sunt consumatoare de diversi combustibili care trebuie sa genereze o energie suficienta pentru a putea incalzi spatiul dorit, iar dupa caz acestea pot folosi gaz metan, gaz natural, energie electrica, material lemnos (lemne, peleti, seminte etc.). In functie de randamentul fiecarui echipament, consumul de combustibil este evidentiat in costul final al echipamentului in exploatare si la partea de mentenanta/service.

Toate aceste tipuri instalatii sunt executate de compania noastra si va putem prezenta avantajele/dezavantajele fiecarei solutii in parte, indrumandu-va strict catre solutia de care aveti nevoie, raportat la bugetul dumneavoastra si la o calitate cat mai ridicata.

Compania noastra va poate ajuta sa executati orice tip de instalatii termice de care aveti nevoie, folosind personal calificat si autorizat pentru fiecare tip de instalatii in parte, respectand toate normele si legislatia aflate in vigoare si beneficiind de o bogata experienta cu privire la mentenanta/service si exploatarea sistemelor.