INSTALATII DE VENTILATIE

INSTALATII de VENTILATIE

Instalatiile de ventilatie sunt cele prin care se introduce, evacueaza si trateaza aerul necesar pentru spatiul si destinatia cladirii.

Tipuri de instalatii de ventilatie:

  • De desfumare
  • De extractie
  • De presurizare
  • De introducere aer proaspat
  • Centrale de tratare a aerului
  • Turnuri de racire
  • Aer conditionat
  • Camere frigorifice

Pentru fiecare sistem in parte exista echipamente dedicate, dupa cum urmeaza: pompe de caldura, chillere, ventilatoare, hote, centrale de tratare a aerului, unitati de aer conditionat etc.

Echipamentele sunt alese si dimensionate special pentru fiecare utilizator, incapere sau destinatie in parte si sunt disponibile pentru toate categoriile de utilizatori, din diverse medii in care isi desfasoara activitatea.

Echipamentele de mai sus pot fi consumatoare de gaz metan sau energie electrica, in functie de disponibilul din zona si cerintele beneficiarului. In functie de mediul in care sunt montate, vor avea un grad  de protectie la praf si umiditate, iar in functie de destinatia incaperilor, vor avea diverse filtre cu buzunare, compacte, cu carbune activ, HEPA sau ULPA.

In functie de sistem, se folosesc tubulaturi din tabla zincata de diverse grosimi si diametre, de tip spiro sau restangulara, protejate sau izolate. In acest domeniu am reusit sa ne dezvoltam astfel incat sa punem pe picioare si o fabrica unde producem tubulatura de diferite dimensiuni si tipologii. Se mai folosesc si alte tubulaturi flexibile si din PVC, iar pentru sistemele apa-aer, teava neagra/zincata, izolata, cupru etc.

In functie de destinatia incaperilor, exista mai multe tipuri de grile care se pot monta in spatiul respectiv: de introducere, de extractie, de transfer si de pardoseala. De asemenea, materialul din care sunt confectionate difera: de la PVC la INOX sau aluminiu, ajustabile sau cu vane de reglaj.

Impreuna cu personalul calificat si cu experienta din compania noastra, va putem ajuta sa alegeti si sa puneti in opera solutiile optime pentru ceea ce aveti nevoie.